woensdag 3 december 2014

Travel report: 5 leuke dingen om te doen in Marmaris.


Afgelopen zomer ben ik samen met een vriendinnetje 2 weken op vakantie geweest naar Marmaris, Turkije. Het was heerlijk weer (+- 32 graden) toen wij er waren en we hebben ons prima vermaakt daar! We hebben vooral van het weer genoten, hebben een jeepsafari en zijn Marmaris vaak te voet gaan verkennen. Er valt genoeg te zien in Marmaris en ik ga jullie dan ook 5 leuke dingen om te doen in Marmaris laten zien.

1. Jeepsafari.

In de eerste week zijn wij op jeepsafari gedaan. We werden om 10 uur 's ochtends al opgehaald door onze jeep. Wij waren de laatste 2 personen in onze jeep waar we in totaal met zijn achten in zaten. Toen wij net zaten scheurde de chauffeur er al vandoor(In Turkije rijden ze nogal hard en stopt men vrijwel nooit voor zebrapaden), richting een verzamelpunt. Vanuit dat verzamelpunt gingen wij met 4 jeeps richting de bergen. Doordat er zo hard gereden wordt heb je wel heerlijk de wind door je haren, wat erg welkom is met die hitte(vooral in de bergen waar het wel 40 graden of warmer kan worden!). Door de dag heen bezochten we onder andere een strandje, een waterval en een meer waar je in het midden kon oversteken door het water(over een soort pad van zand, waardoor je maar tot je heupen in het water liep ongeveer). Ook kregen we een lunch aangeboden halverwege de dag en stopten we een aantal keer om extra water/drinken en eten te kunnen kopen(wat ook erg welkom is met dat weer). Uiteindelijk zijn we er een hele dag zoet mee geweest(zo'n 7 uur) en waren we rond 5 uur weer terug bij ons appartement, waar we eindelijk onze welverdiende douche konden nemen en al het stof van ons af te kunnen wassen.

De jeepsafari vind ik echt een aanrader, want zo zie je eens wat anders dan alleen het zwembad en het strand en onderweg heb je een super mooi uitzicht(veel fotowaardige momenten haha).


2. De (jacht-)haven van Marmaris.

Door heel Marmaris rijden dolmus busjes, dit zijn kleine stadsbusjes die je overal afzetten voor heel weinig geld. Ze zijn erg populair bij toeristen en zitten wel vaak vrij vol, dus vandaar dat wij veel te voet gedaan hebben. Maar de dolmus busjes kunnen je dus prima recht voor de haven afzetten bijvoorbeeld.

De (jacht-)haven van Marmaris is erg groot, en vooral 's avonds is het leuk om hier langs af te wandelen. Er liggen prachtige boten in de haven en aan de haven liggen heel veel restaurantjes, dus genoeg te zien! En natuurlijk fijn om even lekker een borrel te drinken of aan de waterpijp te gaan daar;).


3. De bazaar.

In Marmaris heb je vlakbij de haven en het centrum een grote bazaar, waar van alles verkocht wordt. Van voetbalshirts tot tabak voor de waterpijp en allerlei handgemaakte spulletjes. Voor ieder wat wils dus. Ook kun je hier prima afdingen. Het grootste deel van de bazaar is overdekt, dus je loopt ook lekker uit de zon als je overdag door de bazaar wandelt.


4. Boottochten.

Op zowat elke straathoek worden wel boottochten aangeboden naar verschillende plaatsen(o.a. Icmeler, Rhodos en Dalyan). Door middel van zo'n boottocht kan je dus ook andere plekjes in de buurt ontdekken. Vaak zit bij deze boottochten ook drinken en eten bij inbegrepen. Wij hebben dit zelf niet gedaan, omdat wij liever andere dingen gingen doen. Maar van anderen hoorden wij dat zo'n boottocht wel de moeite waard was.


5. Barstreet Marmaris.

Als je een uitgaanstype bent zit je in Marmaris helemaal op je plek! In de barstreet van marmaris zitten veel grote (openlucht) clubs, onder andere Club Rembrandt en Club Joy zijn populair onder de nederlandse vakantiegangers, maar ook de Green House en Mango zijn aanraders als in je Marmaris bent!


Ik hoop dat ik jullie wat wijzer heb gemaakt over leuke dingen om te doen in Marmaris.
Zijn jullie zelf al eens in Marmaris geweest? En zo ja, wat vond je echt een aanrader?

Liefs, Jeske.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten