zondag 7 december 2014

Voorbereidingen amerika #1

Hoi!

Ik ga jullie vandaag wat meer vertellen over mijn plannen om aankomende zomer in Amerika te gaan werken voor een aantal weken. Ik had in een vorige post al verteld dat ik veel verschillende aanbieders voor zo'n reis heb bekeken. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij CCUSA. 
                                                     
Ik ben er vrijwel zeker van dat ik dit wil gaan doen. Ik zou dan een periode van 9-11 weken ongeveer op een 'summercamp' gaan werken ergens in Amerika. Wanneer ik me zou aanmelden voor dit programma moet je je voorkeur aangeven over op welk soort camp je het liefste zou willen werken. Je kunt kiezen uit de volgende camps:

- Traditional program camps.
- Specialty program camps.
- Girl scout camps.
- Underpriviliged/inner-city children camps.
- Camps for physically/ Mentally disabled campers.
- Camps for campers with specific requirements.
- Regilious camps.
- Day camps.

Mijn voorkeur zou uitgaan naar een traditioneel camp of een camp waar je je kunt specialiseren in een bepaalde sport. Bij die laatste zou ik dan graag les willen geven in voetbal, omdat ik zelf al bijna 16 jaar voetbal en het leuk vind om kinderen wat bij te kunnen leren hierover.

Verder heb ik uitgezocht wat je taken zijn als je op zo'n camp gaat werken. Je bent een soort leider en voorbeeld voor de kinderen en meestal woon je samen met een andere volwassene en ongeveer 10 kinderen in een 'cabin'(soort van hutje). Ook eet je samen met de kinderen in een grote eetzaal. Je zult uiteindelijk of les geven in één bepaalde activiteit of andere counselor's assisteren bij de activiteiten. Vaak is er ook een avondactiviteit op het camp.

Je moet bij je sollicitatie ook aangeven in welke activiteiten jij erg bedreven bent en van welke activiteiten je wel het een en ander afweet. Aan de hand van die gegevens en je interview(om te kijken hoe je engels is o.a.) gaat CCUSA kijken of je geschikt bent om mee te doen aan dit programma. Hierna maak je ook een kort filmpje over jezelf wat CCUSA aan de camp directors kan laten zien in Amerika, zodat zij jou beter leren kennen en zo kunnen beslissen of ze je graag zouden willen aannemen op hun camp.

Dit is zo'n beetje wat ik tot nu toe weet over dit programma en het lijkt me super tof om te doen! Ik ga binnenkort op mijn werk vragen aan mijn baas of ik een zogeheten 'stagestop' kan krijgen voor die weken en dan zal ik alles in gang gaan zetten m.b.t. de sollicitatie. Ik heb er zin in:)!

Hebben jullie al weleens in het buitenland gewerkt/stage gelopen? Hoe vond je dat?
Of heb je ook zulke plannen om dat binnenkort of later eens te gaan doen?

Liefs, Jeske.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten